6 دیدگاه اشتباه درباره موفقیت در کنکور

6 دیدگاه اشتباه درباره موفقیت در کنکور

اگر از داوطلبین کنکور هستید احتمالاً شما هم دیدگاه‌های اشتباه زیر رادارید و اگر از داوطلبینی هستید که در دوره‌های گذشته موفق نشده‌اید به دانشگاه راه پیدا کنید در این مقاله علت‌های پشت کنکور ماندن خود را پیدا خواهید کرد. با فهمیدن این دیدگاه‌های اشتباه و تبدیل آن‌ها به دیدگاه درست نه‌تنها می‌توانید استرس خود را از بین ببرید بلکه می‌توانید نسبت به رقیب‌های خود برتری ویژه‌ای داشته باشید و موفقیت خود در کنکور را تضمین کنید. 

[gap]

اولین اشتباه: دیگران بهتر از من هستند

با هر داوطلب کنکوری که صحبت داشته‌ام معتقد بوده که بقیه بهتر از من هستند. رقیب‌های قدرتمندی دارم و هرچه زحمت بکشم بازهم به خیلی از رقیبانم نمی‌رسم. البته میزان تلاشی که فرد در طول سال تحصیلی داشته بسیار مهم است. همچنین تلاش‌هایی که برای موفقیت در کنکور بی‌تأثیر نیستند مانند:

نکات تست‌زنی و تست‌های که پس از مطالعه زده‌شده

شرکت و موفقیت در آزمون‌های آزمایشی

دوره کردن تمام کتاب‌ها و…

اما مهم‌ترین نکته این است که هرچقدر هم فرد در مهارت‌های بالا تبحر داشته باشد این حس را دارد که دیگران بهتر از من هستند. این اعتقاد از نداشتن اعتمادبه‌نفس کافی ناشی می‌شود. برای برطرف کردن همچنین دیدگاهی فرد باید از تمام ترس‌هایی که در این زمینه دارد رهاشده و سپس اعتمادبه‌نفس کامل به دست آورد. باید خود‌انگاره فرد قوی شود و تصویر بهتر و مثبت‌تری از خودش داشته باشد.

[gap]

دومین اشتباه: دیگران بیشتر از من می‌خوانند

شما هم از کسانی هستید که فکر می‌کنید: هر چه خوانده‌ام کم خوانده‌ام؟ این هم دیدگاه اشتباهی است که دلیل عمده آن ناشی می‌شود از اینکه فرد دچار ترس گشته و همه تلاش خودش را با تصویر کوچکی که از دیگران دارد مقایسه می‌کند. ممکن است در یک روز همکلاسی او بیشتر خوانده باشد. یا اینکه از فردی شنیده باشد که ساعت‌های بیشتری مطالعه می‌کند. یا اینکه مشاورینی به‌اشتباه به او گفته‌اند که باید روزی 10 ساعت مطالعه داشته باشید و فرد می‌بیند که با استاندارد نانوشته تفاوت زیادی دارد و به این نتیجه می‌رسد که: نه‌تنها دیگران بیشتر از من می‌خوانند بلکه از من نیز بهتر هستند!

[gap]

سومین اشتباه: مطالب زیادی هست که نخوانده‌ام

ازآنجایی‌که فرد درزمان مطالعه تمرکز ندارد باعث می‌شود که داوطلب به مطالب نخوانده شده بیشتر توجه کند. درصورتی‌که اگر در شرایط مناسب از همین داوطلب تست بگیریم متوجه خواهیم شد که مطالب بسیاری خوانده و کافی است که بر خودش مسلط باشد تا از مطالبی که تابه‌حال خوانده بتواند استفاده کند. نکته دیگر اینکه اگر داوطلب کنکوری این دیدگاه اشتباه را در خود اصلاح نکند باعث می‌شود که فرد در زمان مطالعه مطالب را به‌خوبی به حافظه‌اش نسپارد و در زمان کنکور نمی‌تواند چیزی را به خاطر بیاورد.

[gap]

چهارمین اشتباه: باید حداقل روزی 8 ساعت درس بخوانم!

این هم دیدگاه اشتباه دیگری است که دقیقاً نمی‌دانم از کجا ریشه گرفته است! داوطلب گرامی نه حجم ساعت‌هایی که درس می‌خوانید، بلکه بازدهی ساعت‌هایی که درس می‌خوانید بسیار مهم است. خود را مجبور به درس خواندن‌های طولانی نکنید. عملکرد ذهن، به خاطر سپاری و عملیات یادگیری قوانینی مشخصی دارند که با دیدگاه‌های فعلی در صنعت کنکور مغایرت دارد. در اینجا نمی‌خواهم قوانین بهترین بازدهی یادگیری را شرح دهم، فقط به‌طور کوتاه به چند نکته اشاره می‌کنم.

 

90 دقیقه طلایی: برای داشتن بالاترین بازدهی بهتر است در سیکل‌های 90 دقیقه‌ای مطالعه کنید. هرگز طمع نکنید که بیشتر درس بخوانم. پس از 90 دقیقه مغز تمرکز خود را ازدست‌داده و شاید حجم کاری که انجام می‌دهید بالاتر رود اما اثربخشی آن پایین‌تر می‌آید. داشتن ۴ سیکل 90 دقیقه‌ای در روز یعنی 6 ساعت از آن روز به بهترین وجه ممکن بهره برده‌اید و برای رسیدن به عددهای بالاتر تلاش زیادی نکنید. بهره‌وری خود را با این روش تست کنید. اگر در پایان روز همچنان سرحال بوده و می‌توانید باقدرت یادگیری را ادامه دهید نهایتاً یک سیکل 90 دقیقه‌ای دیگر به برنامه خود اضافه کنید اما مطمئن باشید مطالعه بیشتر از 8 ساعت در روز مساوی است با: تضمین شکست در کنکور!!

 

بهترین زمان یادگیری: زمان یادگیری افراد باهم متفاوت بوده و بهتر است شما هم‌زمان یادگیری خود را کشف کنید. نیازی نیست اگر همه داوطلبین در ابتدای صبح به مطالعه مشغول می‌شوند شما هم در همان زمان مشغول شوید. به‌جای آن ساعت مطالعه مخصوص به خودتان را بیابید.

 

روش یادگیری: برای یادگیری هم نکات فراوانی به داوطلبین کنکور آموزش داده می‌شود، که بازهم توصیه ما این است روش یادگیری مختص به خود را یافته و از آن استفاده کنید. شاید فردی با خواندن مطالب خیلی بیشتر یاد می‌گیرد، و فردی با شنیدن همان مطالب. برخی دوست دارند به کلاس حضوری روند و برخی از ویدئوهای آموزشی بیشتر یاد می‌گیرند.

[gap]

پنجمین اشتباه: هر چه به کنکور نزدیک‌تر می‌شویم…

بازهم نکته‌ای که باعث می‌شود خیلی از افراد دچار استرس کنکور بشوند: هر چه به زمان کنکور نزدیک‌تر می‌شوند تلاش می‌کنند مطالب بیشتری بخوانند و اگر در طول سال روزی ۴ ساعت مطالعه می‌کردند در هفته‌های آخر روزی 9 ساعت مطالعه می‌کنند!! خواندن حجم زیادی از مطالب با این دیدگاه که نزدیک کنکور هستیم، اشتباه مهلکی است. این کار باعث می‌شود فرد استرس بیشتری گرفته و حتی مطالبی که خوانده را نیز به خاطر نمی‌آورد و برای جبران آن بازهم بیشتر می‌خواند و بیشتر فراموش می‌کند! درواقع یک داوطلب مسلط و حرفه‌ای هر چه به زمان کنکور نزدیک می‌شود کمتر می‌خواند. او در طول سال تحصیلی درس‌های خود را خوانده و اکنون‌که هفته‌های آخر است به‌مرور مطالب مهم و تست‌زنی‌های حرفه‌ای می‌پردازد.

[gap]

ششمین اشتباه: امسال کنکوری‌ام پس باید….

حتی بیشتر والدین هم به این دیدگاه اشتباه دچار هستند که امسال فرزند ما کنکوری است و باید فقط تمرکز خود را به کنکور اختصاص دهد. پس وی را از رفتن به مسافرت، مهمانی‌ها، داشتن موبایل، تماشای فیلم و دیگر تفریحات محروم کرده و با اجبار توأم با مهربانی! می‌خواهند که فرزندشان فقط امسال را خوب زحمت بکشد تا بهترین رتبه را به دست آورد. این نشان می‌دهد که استرس والدین برای کنکور نیز کمتر از فرزندشان نیست و چه بسا استرس بیشتری داشته باشند! گرچه کار آن‌ها با نیت خیر انجام می‌شود اما همین دیدگاه اشتباه باعث می‌شود فرد بهره‌وری لازم را از دست بدهد و نتواند در کنکور نتیجه مطلوبی دریافت کند. دیدگاه درست این است فقط یک/سوم از موارد بالا از دسترس فرد خارج شود و همچنان یک داوطلب همانند سایر اعضای خانواده: هم به مهمانی رود و هم به سفر و هم سایر فعالیت‌های تفریحی را طبق روال معمول خود داشته باشد و درس را هم در اولویت خود قرار دهد. پس از مطالعه و تمام شدن فعالیت‌های مربوط به کنکور به سایر موارد زندگی رسیدگی کند.

 

 

 

موفقیت و استرس در کنکور

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام 👋
چطور می‌تونم کمکتون کنم؟